Answer · Recordkeeping

Do I have to submit injury data to OSHA electronically?

2 min read Checked against current CFR text Sep 2026 Reviewed by Renae Irek
Short answer

It depends on two things: how many people work at the establishment, and what industry it is in.

You must submit your Form 300A summary if the establishment has 250 or more employees and is not in an exempt industry, or if it has 20 to 249 employees and is in an industry listed in Appendix A. You must also submit Form 300 and 301 data if the establishment has 100 or more employees and is in an industry listed in Appendix B.

29 CFR 1904.41 Read it on osha.gov.

The two thresholds are separate

The 300A summary and the case-level 300/301 data are governed by different rules, and it is common to owe one and not the other. Most specialty trade contractors between 25 and 100 employees fall into the 20-to-249 band, which means the 300A summary is owed if the trade appears in Appendix A. Construction trades generally do. The 100-employee Appendix B threshold for case-level data catches fewer companies at this size, but it catches them abruptly the year headcount crosses it.

Count by establishment, not by company

The thresholds apply to the establishment — the individual physical location — rather than to the company as a whole. A company with three yards of 40 people each is three establishments of 40, not one of 120.

If you are not sure which industry list you are in

The industry lists are by NAICS code, and the code that matters is the one describing what that establishment actually does. OSHA publishes both appendices as part of Subpart E.

Safety Sherpa is software, not a safety consultancy. This page quotes the cited regulation and links to the source text so you can read it yourself. It is not legal advice and does not replace a qualified person's judgment about a genuinely unclear case — our tools walk you through the decisions the regulations require and record your reasoning. The determination is yours to make.