Answer · Recordkeeping

Do I still report to OSHA if we had no injuries?

2 min read Checked against current CFR text Sep 2026 Reviewed by Renae Irek
Short answer

Yes. If your establishment meets the size and industry reporting criteria, you must submit your Form 300A data even if you had no recordable injuries or illnesses during the year.

A clean year is still a year you are required to report.

29 CFR 1904.41 Read it on osha.gov.

This is the most common way a covered employer misses the deadline

The logic feels right — nothing happened, so there is nothing to report — and it is wrong. The obligation attaches to the establishment meeting the size and industry criteria, not to whether anything was recorded. A year with zero cases is reported as a year with zero cases.

What you submit in a zero year

The 300A summary with zeroes in the case-count fields, and the establishment information, hours worked and average employee count as normal. The hours and headcount matter: they are what the rate calculations are built from.

Safety Sherpa is software, not a safety consultancy. This page quotes the cited regulation and links to the source text so you can read it yourself. It is not legal advice and does not replace a qualified person's judgment about a genuinely unclear case — our tools walk you through the decisions the regulations require and record your reasoning. The determination is yours to make.